• Bonusmamman

Det här med cravings…

Det här är ett ämne som jag berört tidigare, men eftersom det var ett tag sedan så tar vi det igen! Jag tror inte på cravings, däremot så är jag övertygad om att kroppen berättar för oss vad den behöver.

Med Freja så var det räkor som gällde – mat från havet! Och visst, det kanske inte låter så märkvärdigt om det inte var så att jag innan den gravidsommaren endast hade ätit ca 5st räkor i hela mitt liv! Jag har aldrig varit särskilt förtjust i vare sig fisk eller skaldjur, men jag minns såväl när jag en varm sommardag skulle beställa lunch och hörde mig själv säga “en räksallad, tack.” “Jaha, gick tankarna. Då får jag väl prova då!” och det var det godaste jag ätit i hela mitt liv! Det bara passade perfekt i kroppen som att det hade varit DET jag sökt efter!

Den sommaren blev det ett antal kilo räkor som slank ner, haha!

Ett tag efter förlossningen blev jag bjuden på räksallad igen och jag blev så besviken… Visst, det smakade ok, men det var inte det där perfekta, utsökta som jag tidigare hade känt. Nu var det bara mat.

Under denna graviditet har jag märkt av två saker. Förutom att jag slutat med kaffedrickande under båda graviditeterna (det smakar liksom inte gott) så har jag även tagit uppehåll från rött kött och fågel. Jag vet inte om det beror på umgänge eller klimatdiskussioner, oavsett vad så är det någonting som jag varken känner sug eller aptit på. Jag vill inte säga att jag är vegetarian, gillar inte stämplar, däremot säger jag att jag äter vegetarisk kost, det blir liksom enklast så.

Den andra förändringen som jag känt av de senaste veckorna är att kroppen SKRIKER efter apelsin! Ni vet på det där galna sättet där en vaknar mitt i natten, tankarna fastnar på apelsin och man vet att det inte kommer gå över förrän sista apelsinklyftan nuddat munnen! Så var det häromnatten. Begäret försvann efter det att två apelsiner låg i magen, kl. 3.30 – helt rimligt!

Så, vad vill kroppen säga med det här? Jag äter kanske 2-3 apelsiner/dag, sen är kroppen nöjd.

Apelsiner innehåller mycket vätska, kan det vara törst? Fast jag tycker att jag dricker vatten jämt så kanske det inte är tillräckligt. Apelsiner innehåller även väldigt mycket C-vitamin som betraktas som en antioxidant vilket motverkar fria radikaler. Den är också med och bildar kroppens kollagen och är med och tillverkar viktiga hormoner som hjälper till att transportera viktiga signalsubstanser. Kanske min kropp tycker att jag behöver bli lite piggare?

Hursomhelst lyssnar jag på min kropp och jag ska alltid försöka att ge den vad den vill ha (inom rimliga gränser såklart)

Berätta, vad känner ni om cravings och har ni haft några?

0 visningar

Stockholm Sweden

©2019 by Bonusmamman. Proudly created with Wix.com