• Bonusmamman

Förlossningsbrev

Häromdagen satte jag ihop vårt förlossningsbrev ❤ Jag har ju förmånen att ha en lillasyster som arbetar som USKA på förlossningen så hon gav mig några bra tips på vad som kan vara bra att skriva:

 1. Se förlossningsbrevet som ett önskemål – inte som en manual Det blir nästan aldrig som man tänkt sig och då är det synd om man blir besviken när upplevelsen blir fin ändå.

 2. Berätta gärna lite om vilka ni är! Visst kommer ni att träffa vårdpersonalen och hinna prata ändå, men det är alltid roligt att läsa något innan.

 3. Är du orolig – berätta Du ska alltid kunna prata med de som är involverade i förlossningen, men det kan vara svårt att formulera sig när man är rädd och orolig. Försök skriva ner dina tankar innan så kan vi prata om det under tiden vi läser brevet.

 4. Vi vill att ni ska ha en fin upplevelse Vi läser allas brev och tar emot alla önskemål vi kan för att ni ska få en fin stund.

Vi skrev ett förlossningsbrev även med Freja och nu när jag tittade på det så kände jag att en del saker fortfarande var aktuella att ta med, medan andra om ex. omvårdnad kunde jag hoppa över. Självklart litar jag på att de ska erbjuda mig bästa vård och att det de föreslår är för vårt bästa och inget jag behöver lyfta närmare.

Till detta brev började jag med att skriva några inledande rader om vilka vi är, därefter fortsatte jag med några önskemål i punktform:

 1. Att få lite pepp och stöttning under tiden och gärna involvera Staffan i detta.

 2. Om ni har möjlighet, hjälpa oss att fota/filma så vi kan få något att se tillbaka på medan vi befinner oss i nuet.

 3. Hjälpa mig att relatera till smärtan och gärna förklara vad det är som sker.

 4. Ge mig gärna delmål att arbeta med när det är som tyngst, ex vart någonstans vi befinner oss och vad som kan förväntas.

 5. Jag gillar tanken på att föda i upprätt position och är helt trygg med tanken om att vi tillsammans hittar det som blir bäst.

 6. När bebis är på väg vill jag, om möjligt, gärna känna på barnets huvud.

 7. När bebis väl är ute vill vi gärna ha sen avnavling.

och slutligen…

 1. Vill vi behålla moderkakan. Är ni nyfikna får ni gärna fråga =)

Hade ni med något annat i ert brev? Skrev ni något alls? Om ni gjorde det, vad skrev ni då?

0 visningar

Stockholm Sweden

©2019 by Bonusmamman. Proudly created with Wix.com