• Bonusmamman

Historien bakom Aktiva Barnvagnspromenader

Jag har alltid arbetat i träningsbranschen, gymnastikledare från det att jag var 12 år och senare på gym. Åren innan Freja föddes arbetade jag som platschef på ett stort gym i Stockholm där arbetsuppgifterna innehöll allt annat än just träning, så när rastlösheten inträdde under föräldraledigheten tillsammans med tanken “vad ska jag göra med mitt liv” så kom också saknaden efter vänner och att få vara en del i ett sammanhang.

Vi hade precis flyttat från Södermalm och bodde nu nära Djurgården dit barnvagnspromenaden numera alltid hamnade. Allt eftersom började jag slänga in olika träningsstopp; knäböj på gräsmattan vid bron, armhävningar på bänken innan backen, utfallssteg vid bryggan osv. Jag började även upptäcka hur många andra barnvagnsdragare vi mötte under vår tur. Tanken på att det skulle vara så mycket roligare att gå och träna tillsammans med andra föddes och ur det kom Aktiv Barnvagnspromenad!

Jag bestämde mig för hur upplägget skulle se ut och satte ett datum för när det skulle dra igång, sedan begav jag mig ut på den vanliga promenaden och stoppade varje mamma jag såg och tryckte lappen i deras händer. I början på maj 2017 gick första promenaden av stapeln och 4 mammor dök upp! Succé, tyckte jag, och startade en FB grupp (den finns inte kvar, nu är det Instagram som gäller) så vi kunde få fler att komma. Veckan därpå kom det 5st och den gången det kom 13st höll mitt hjärta på att svämma över! FB gruppen växte snabbt till över 300 medlemmar och den gången det kom 29st visste jag inte vart jag skulle ta vägen!

Vi promenerade varje måndag i 8 månader innan jag hade kommit på vad jag ville göra med mitt liv – jag ville jobba med kvinnohälsa och stärka upp mammor! Så jag satte mig i skolbänken igen med planen om att bli Fysioterapeut. Saknade mina måndagar något enormt under skoltiden och när första terminen 2018 var slut så startade jag upp promenaderna igen under sommarlovets 3 månader.

När jag sedan fick reda på att lilla Filippa låg i magen började jag redan planera hur kommande Aktiva Barnvagnspromenader skulle se ut och här är vi nu! Jag tänker gå varje måndag fram tills dess att jag går tillbaka till skolan igen feb/mars 2020, så länge som det finns några som vill gå med mig. Så vad säger ni?


Stockholm Sweden

©2019 by Bonusmamman. Proudly created with Wix.com