• Bonusmamman

Hur går det med amningen nu?

Ca 4 dagar efter förlossningen sträckte jag ut handen till er om hjälp. Det här med amning var så mycket svårare än vad jag kom ihåg och fast jag gjort detta en gång tidigare så blev det ändå som en ny upplevelse. Kort sammanfattning skulle kunna se ut såhär: Dag 1: Allt är frid och fröjd, till och med lite mysigt att vara så här nära varandra. Dag 2: Vi testar på lite olika amningstekniker, undrar om hon får i sig tillräckligt? Dag 3: Mjölken rinner till. Ni som vet ni vet. Tok-fyllda, spända bröst och en bebis som inte vill göra annat än att ha dom i munnen. Börjar göra lite ont. Dag 4: Smärtan. Blodet. Såren. Tårarna.

Vi provade olika slags tekniker; laid back, famntag och liggande för att variera suget, men alla gjorde lika ont. Det var då jag gjorde en instastory där jag berättade om hur ont det gjorde och om någon hade tips på hur det kunde bli bättre. Varje gång jag skulle amma kändes det som 1000 rakblad skar mig och smärtan var enorm!

Ni var flera som hörde av er, bl.a min vän Agnes som berättade att hon hade amningspumpar jag kunde få – jag åkte dit direkt för att hämta dem. Några timmar senare satt jag med den manuella handpumpen för att lätta på trycket samtidigt som mina stackars bröst fick vila.

Under 24h fick Filippa ersättning och såren fick tid att läka. Varje amning sedan dess går faktiskt mycket bättre och bättre! Jag kan inte säga att det efter 2 veckor känns skönt, men jag har inte längre ångest inför våra stunder tillsammans.


Om du har problem med amning så finns det hjälp att få! Jag googlade sönder nätet i jakten på att bli smärtfri och kom över några sidor jag tyckte var bra:

  1. Varianter på olika amningsställningar från Medela hittar du här.

  2. Vårdguiden har tagit fram denna film med tips!

  3. Amningskurser (IRL eller Online) med Babyz kan du läsa mer om här

Be om hjälp om det gör ont och lycka till med amningen!

0 visningar

Stockholm Sweden

©2019 by Bonusmamman. Proudly created with Wix.com