• Bonusmamman

Imorgon promenerar vi för dig

Den senaste tiden känns det som att livet och döden varit mig väldigt nära. I mars föddes min lilla dotter och strax därefter gick min farmor bort, 97 år gammal.

Igår var det mina föräldrars dag, mamma som fyllde 60 år och min pappas dödsdag som nu fattats oss i 6 år. Bara det är en svår sak att ställa sig till, att mammas dag alltid skuggas av den dagen då pappa lämnade oss.

Men den person som funnits i mina tankar de senaste dagarna är Terese Alvén, en branschkollega som jag aldrig mött, men som jag följt på avstånd under flera år vars öde verkligen berört mig. En frisk, inspirerande kvinna som, precis som jag, arbetat och drivits av rörelseglädje både för egen och andras del och som för bara några veckor sedan diagnosticerades med en väldigt aggressiv typ av äggstockscancer. När hon först publicerade det på sin Instagram förstod jag nog inte riktigt allvaret och det som skulle komma, och när hon för bara två dagar sedan lade upp en bild från sjukhussängen tillsammans med sin familj på sin födelsedag vet jag att jag tänkte “hoppas det här går bra!”

Igår nåddes jag däremot av nyheten att Terese valt att sövas ned till följd av den smärta hon känner och hennes man Glenn gick ut med denna text 8/6 2019: “Idag valde Tess, i samråd med läkaren, att bli sövd under hennes sista tid. Hon har inte mycket krafter kvar ens när hon är vaken och känner inte att hon orkar med den stora ångesten det innebär att bara känna sin kropp sakta förtvina bort.💔

Tess familj stöder hennes önskan och har under dagen fått säga adjö medan hon fortfarande var tillräckligt klar i huvudet.

Tess kommer nu att få ro i själen och sinnet under hennes sista tid i livet. Hennes familj kommer att vara vid hennes sida nu och för alltid. ❤️”

Mitt hjärta går sönder! Tankarna bara snurrar runt och jag kan självklart inte låta bli att tänka att “det kunde ju vara jag!” Att behöva lämna mina barn, min man, familj, vänner tar luften ur mig! Samtidigt är jag så otroligt glad över att så inte är fallet, över livet och att jag och mina kära är friska och mår bra!

Imorgon promenerar vi för dig Terese – för livet och för framtiden!

Vill du skänka pengar till Cancerfonden till minne av Terese så gör du det på “Spring för Terese”. Jag har redan bidragit och jag hoppas att du gör det du med ❤ 

0 visningar

Stockholm Sweden

©2019 by Bonusmamman. Proudly created with Wix.com