• Bonusmamman

Min Gravidhälsa – vilka kosttillskott behöver jag?

Betalt inlägg i samarbete med Wellow Care

Jag har alltid varit fascinerad över hur kroppen fungerar och förundrats över alla de anpassningar den gör för att vi ska må så bra som möjligt, men ibland behöver den lite hjälp på traven. När du är (eller vill bli) gravid kan du försöka skapa de bästa förutsättningarna som möjligt för att din kropp ska klara av de påfrestningar den kommer att utsättas för.

Från det att jag fick reda på att jag var gravid började jag direkt med Folsyra (bra för både bebis och mamma) och därefter på inrådan från barnmorskan satte jag in järntillskott. Mina järnnivåer brukar ligga lite lågt och jag har vid tidigare graviditet också behövt sätta in järn tidigt fram till förlossning. Och eftersom min kropp inte reagerar så bra på järn har jag även tagit Inolaxol så magen kan fungera som den bör.

Jag har även haft instabila glukosvärden (risk för graviddiabetes) som du kan läsa mer om här.

För några veckor sedan fick jag höra talas om Wellows nya tjänst – Min Gravidhälsa, en tjänst för dig som vill bli gravid/är gravid/nybliven mamma kan använda sig av för att hålla koll på din kropps värden. Min Gravidhälsa innehåller 16 olika analyser och ger dig en snabb överblick till dina viktigaste värden att hålla reda på, bl.a:

▪️balansen i ditt vitamin- och ▪️mineralintag ▪️Sköldkörtel / kroppens ämnesomsättning ▪️blodstatus (ex järnbrist) ▪️glukos (ex. graviddiabetes)

Om ditt resultat ser bra ut kommer du att få en bekräftelse på detta tillsammans med tips på hur du kan bevara din goda hälsa! Skulle det vara några som helst avvikelser i dina värden så kommer dessa att kontrolleras och läkare med information om hur du kan få hjälp.

Jag fick möjligheten att testa på tjänsten och tänkte berätta lite mer om den och hur det gick till från beställning till resultat!

Jag började med att logga in på deras hemsida för att beställa testet och i samma sekund som jag beställde det så skickades det in en remiss i mitt namn – så smidigt att inte behöva ha koll på några papper!

Några dagar senare gick jag till Karolinska Universitetslaboratoriet drop-in provtagning och det hela gick på under 1 minut – ett snabbt stick i armen och sen var det över.

Några dagar senare fick jag ett mail om att mitt resultat hade kommit!


Jag tycker det var så spännande och intressant att få prova Min Gravidhälsa, särskilt eftersom jag själv har haft problem med mina värden och då jag gillar att ha koll på min kropp. Det som jag särskilt gillar med Wellow som företag är att det gått så smidigt – från beställning av test tills dess att resultatet kommit! Det upplevs dessutom som extra proffsigt med den personliga feedbacken du får från läkaren som ser över resultaten och förklarar dem på ett pedagogiskt sätt.

Nu har det gått några veckor sedan jag gjorde testet och jag har följt de rekommendationer jag fått utifrån läkarens feedback och resultat och jag mår så bra! Visst kan jag vara trött ibland, med all rätt, men inte de där energidipparna och orkeslösheten som jag tidigare haft, och det tror jag är Wellows förtjänst.

Vill du också prova Min Gravidhälsa? Just nu har de ett vårerbjudande där du betalar endast 695:- för hela testet! Gå in på Wellow.se för att läsa mer!

0 visningar

Stockholm Sweden

©2019 by Bonusmamman. Proudly created with Wix.com