• Bonusmamman

Min STORA familj!

En sak som inte så många vet om mig är att jag har många syskon – nämligen 8st! Så, hur gick det till..?

Den korta versionen ser ut ungefär såhär: När min mamma träffade min pappa så hade han tre barn sedan ett tidigare äktenskap, mina två storebröder och storasyster, därefter kom jag och min lillebror. Efter att mina föräldrar separerat (de separerade när jag var ca 2-2.5år) så fick han barn med en annan kvinna och min lillasyster föddes. Efter ytterligare några år träffade han en kvinna vid namn Camilla, hon som jag alltid kallat min bonusmamma, och mina två yngsta syskon kom. Under den tiden träffade även min mamma en ny man och min lillasyster föddes.

Jag får ibland, kanske oftare förr, frågor om mina syskonrelationer och min pappas många barn och jag vet aldrig riktigt vad jag ska svara.

“Känns dina syskon som att de vore dina syskon?” “Är det inte konstigt att ha en pappa som har så många barn?” “Känns det inte mer som att du och dina syskon är mer som kusiner eftersom några av er inte växte upp tillsammans?” “Känner du att du fick en onormal uppväxt?

Min familj kanske inte ser ut som alla andras, men för mig så har det varit mitt liv och jag känner inte till något annat. Att ha bonusföräldrar och många syskon med stor åldersskillad som växt upp på olika ställen har varit “det normala livet” för mig, även om det kan vara svårt för andra att förstå.

Och det här med syskonrelationer, det är väl precis som vilken annan relation som helst – något som du måste investera i och arbeta för. Jag har bättre kontakt med vissa av mina syskon, precis som jag har bättre kontakt med vissa av mina vänner, men självklart är de mina syskon!

Foto från 2009 till vår pappas 60-årsdag, kan du hitta mig =D


Jag och min lillasyster på mammas sida – ganska lika va?


Att jag idag själv är bonusmamma känns så givet – såklart mitt liv skulle se ut såhär! Jag tänker också att

0 visningar

Stockholm Sweden

©2019 by Bonusmamman. Proudly created with Wix.com