• Bonusmamman

Selfcare

I förra inlägget så nämnde jag selfcare och att jag skulle dela med mig om vad det betyder för mig. Jag har alltid haft en aktiv livsstil där jag mixar familjeliv med studier & uppdrag - där samtliga tar (men även ger) mycket energi & kraft från mig själv. Däremellan är det därför superviktigt att jag lägger tid på enbart mig själv där jag kan hämta kraft. Jag har under åren kommit fram till olika saker som ger mig både energi & tid för återhämtning som jag tänkte dela med mig av:

  1. Träning När jag får röra på mig och använda kroppen som händer det någonting i mig! Jag känner mig stark, pigg & känner viss nöjdhet med mig själv vilket sprider en härlig känsla i hela kroppen både under & efter passet. Jag försöker göra 3 pass/vecka där jag tar ut mig lite mer och har ambitionen om att göra något aktivt varje dag, ex en längre barnvagnspromenad i snabbare tempo.

  2. Vara ute Andas in frisk luft i en vacker miljö, lyssna på vinden, höra snön knarra under fötterna eller känslan av årets första dopp! De upplevelser som känns lite extra vackra & härliga lägger jag undan på ett särskilt ställe i mitt hjärta för att ta fram de dagar som det kan kännas tuffare.

  3. Duscha Inget går upp mot en lång, skön dusch! Då lägger jag extra lång tid på kroppsvård; hårinpackning, ansikts- & kroppsskrubb. Gärna en ansiktsmask efteråt och en skön lotion för kroppen.

  4. Andas Om jag är uppe i en stressig period försöker jag att lägga tid på att stanna upp och bara andas. Ibland med hjälp av min Applewatch som har en andningsapp, ibland andas jag i fyrkanter och ibland en kortare meditation med någon av upplevelserna ovan i tanken

  5. Titta på TV Gärna en serie som uppslukar mig och gör att jag tar paus från livet ett tag. Avnjutes helst tillsammans med kaffe & choklad

Det här är bara några punkter där jag utövar selfcare. Vad gör du? När & hur lägger du tid på dig själv? Dela gärna med dig!


Ibland blir det kanske inte som en tänkt sig, men vad gör det?
0 visningar

Stockholm Sweden

©2019 by Bonusmamman. Proudly created with Wix.com